Мързелив спаначен омлет с козе сирене в гофретник

Когато започнах да готвя, имаше някои привидно елементарни ястия, които никога не ми се получаваха. Така беше с омлета. Винаги ми се разкъсваше, не успявах да го загъна добре или ми се залепваше за тигана. Изобщо, беше тотално обезкуражаващо преживяване и неведнъж почти ме е отказвало изобщо да се опитвам да готвя. 

Няколко стотин омлета по-късно, нямам никакви проблеми ;) Като с всяко друго нещо - ситуацията се улеснява многократно с опита. 

Но в опитите си все пак да приготвя някакъв що-годе приличен омлет преди години измислих една стратегия, която моментално разреши проблемите ми. Приготвях омлетите в гофретник! 

Нямаше нужда от обръщане, загъване, а дори да имаше някакво залепване - силиконовата шпатула ме спасяваше за нула време. 

Идеята за този спаначен омлет е отпреди няколко години. Снимката - също. Много неща са се променили оттогава - уменията ми в кухнята и с фотоапарата, предпочитанията ми и времето, с което разполагам. Но едно не се е променило - стремежът ми да си улеснявам живота и да готвя с минимални усилия и стрес!

Това е само една от стотиците адаптивни рецепти, които кротко чакат в тефтерите ми да ги споделя с всички смели кулинарни приключенци, които обичат да експериментират в кухнята и търсят начини да улеснят и ускорят готвенето. Тази идея е точно такава! 

Продукти

  • 6 яйца
  • 3 шепи спанак (по желание замени с магданоз, лапад или кейл)
  • 50г козе сирене или друго по избор (по желание замени със сирене котидж или тофу)
  • Гарнитура по желание

Начин на приготвяне

  1. Загрей уред за приготвяне на гофрети (гофретник) на средна степен и леко го намазни.
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продукти за омлета.
  3. Изсипи горната смес в гофретника и го затвори.
  4. Изпечи омлета за 3-4 минути или докато се отделя лесно от гофретника.
  5. Внимателно отстрани омлета и го плъзни върху плоска чиния.
  6. Аранжирай с гарнитура по избор и поднеси.

 

Полезно:

Ако не разполагаш с гофретник, спокойно можеш да използваш и средно дълбок тиган, за да приготвиш омлета. Ако предпочиташ, вместо да блендираш сиренето с останалите продукти, натроши го върху яйчено-спаначената смес и сгъни омлета по традиционния начин. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1