Ефектно предястие с маслинов пастет и рикота

Ако си търсиш идеи за лесен и вкусен домашен кетъринг, който се приготвя бързо и бюджетно и изглежда стилно - тази идея ще ти допадне. 

Принципът в случая е съвсем прост - избираш любимите си продукти, сред които може да има млечни, зеленчуци, плодове, тахани, семена и т.н.

С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендираш продуктите за основата. Полезно е, когато сместа се получи съвсем гладка, защото това улеснява шприцоването. 

От магазин за домашни потреби си купуваш възможно най-елементарния шприц, който пълниш с приготвения пастет и декорираш хапките. 

Приготвянето отнема неочаквано малко време, а резултатът трудно може да разочарова. 

С продуктите, разбира се, можеш да импровизираш неограничено. 

Виж какво включих аз в тези тук. 

Продукти

За основа на хапките: хлебчета по избор или крекери  

 

За пастета:

  • 200г рикота (по желание замени с извара, маскарпоне или заквасена сметана)
  • 50г маслини без костилка
  • Подправки по избор
  • Сол на вкус

 

Начин на приготвяне

  1. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продукти за пастета.
  2. С помощта на шприц или сладкарски пош аранжирай хапките.
  3. Стилизирай хапките с продукти за гарниране по избор (царевица, нахут, шайби маслина или чери домати и т.н.)

 

Полезно:

Ако не искаш хапките ти да имат основа от хляб, спокойно можеш да използваш малки оризовки вместо това. Ефектни са, приятно хрупкави в началото, но омекват при намазване. Ако не разполагаш нито с шприц, нито със сладкарски пош, изрежи малко ъгълче от обикновен правоъгълен плик за храна и шприцовай пастета през дупчицата. 

 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1