Мини безглутенови банички с банан и фурми

Една от малкото вкуснотии, които приготвям редовно, почти без да променям оригиналната рецепта, е моята бананица.

Това беше откритието на миналата година и оттогава я хапваме редовно с повод и без повод. Както името подсказва, бананицата е баница, в която има банан. Подслаждането става с фурми или друг подсладител по избор, като човек спокойно може да я приготви без захар. 

Тук споделям една нейна вариация, която е подходяща за безглутеново хранене. 

Продукти

  • 12 оризови кори/листа
  • 1 банан
  • 2 яйца
  • 4 фурми без костилка (или друг подсладител по желание)
  • 50г орехи или други сурови ядки по избор

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 160 градуса.
  2. Застели плитка тава с хартия за печене.
  3. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продукти за плънката.
  4. Накисни един оризов лист във вода за 30 секунди, след това го постави върху плоска повърхност (например дъска за рязане).
  5. Намажи листа с 2-3 с.л. от плънката, загъни го наполовина и след това още веднъж или пък го навий на руло.
  6. Повтори до изчерпване на плънката.
  7. Изпечи баничките за 10-15 минути или докато започнат да покафеняват приятно.
  8. Консумирай баничките охладени за максимално удоволствие.

 

Полезно:

Оризовите кори са чудесен начин да си приготвяш безглутенови вариации на тема баница. Най-хубавото при тях е, че спокойно можеш да ги консумираш и сурови! Така че можеш спокойно да пропуснеш яйцата в рецептата, да блендираш банана и останалите продукти, да навиеш рулцата по желания начин и да им се насладиш мигновено! Оризови кори можеш да намериш в магазини за азиатски стоки, както и в секцията с азиатски продукти в големите вериги хранителни магазини. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1