Пълнозърнест тост с извара, тахан и петмез от фурми

От време на време ми се случва да ми се дояде нещо сладко, без да имам идея какво точно. Установила съм, че в моменти като тези, апетитът ми се усмирява най-бързо, когато хапна нещо с комплексен вкус и богата текстура. Тоест, един цял шоколад няма да спаси положението, но нещо, в което се преплитат различни нотки, прави магии със сетивата ми! 

Тази идея е точно такава ;) 

На пръв поглед една съвсем невзрачна филия, това всъщност е много стратегическа комбинация между естествена сладост, фина солена нотка, хрупкаво усещане и нежна мекота от нещо "кремообразно". Лигите ми потекоха само от описанието...

Разбира се, вместо цитираните тук продукти можеш да използваш своите любими. Подслаждането може да стане с мед, нектар от агаве, кленов сироп, домашен конфитюр, сушени плодове и изобщо всичко сладко, което хапваш с удоволствие и чиста съвест. 

Можеш да добавиш любимите си ядки, без значение какви са те. Всеки тахан би ти свършил работа и изобщо - експериментирай с комбинациите, защото докато не пробваш, няма как да знаеш какво ще погъделичка сетивата ти! 

Продукти

  • 4 малки пълнозърнести филийки
  • 200г извара (по желание замени със скир, заквасена сметана, цедено кисело мляко, маскарпоне или рикота)
  • 3-4 с.л. тахан по избор + щипка сол (по желание)
  • 3-4 с.л. мед, петмез от фурми, цели фурми без костилка или друг подсладител по желание
  • по желание добави шепа сурови ядки по избор

Начин на приготвяне

Приготвяне:

  1. Разбъркай енергично на ръка изварата с тахана и избрания подсладител.
  2. Намажи филийката и хапни с удоволствие!

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1