Мини парти хапки с яйца, сирене и маслини

Обожавам да приготвям мъфини. И сладки и солени. Като цяло, можеш да разбъркаш яйца с почти всичко вкусно, за което се сетиш, да изсипеш сместа във формичка, да изпечеш и да получиш симпатичен и апетитен мъфин. А дори да не консумираш яйца, положението също може да се закрепи. Но по тази тема - друг път. 

Този път споделям импровизация на тема мини мъфини или с други думи поредната експериментална смес между различни любими продукти, която вместо във форми за мъфини изсипах в силиконова формичка за лед.

Получиха се страхотни мини хапки, които поднесох на гостите на едно събиране вкъщи.

Бяха тотален хит! 

Продукти

  • 3 яйца
  • 100г сирене (например: козе, краве, овче, растително, тофу или друго)
  • 50г нахут и боб от буркан (по желание замени с грах, царевица или всеки друг настърган зеленчук по избор)
  • 50г маслини без костилка

Екстра добавки по желание:

  • Сол на вкус
  • Подправки по избор
  • Сурови ядки по избор

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 160 градуса.
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продуки за хапките до хомогенност.
  3. Напълни силиконова формичка за лед с горната смес като внимателно изравниш нивото, така че сместа да не прелива.
  4. Изпечи хапките за 15 минути или до получаване на приятен златист цвят.
  5. Извади хапките от фурната, охлади ги леко и ги освободи от формичката.

 

Полезно:

Вместо сирене можеш да използваш кашкавал. Ако искаш хапките да са още по-ефектни – блендирай и няколко шепи спанак с останалите продукти за постигане на интензивен натурално зелен цвят. Червен цвят пък можеш да постигнеш ако заедно с основните продукти блендираш малко настъргано червено цвекло. А за ярко жълто – добави няколко супени лъжици куркума към основната смес. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1