Зеленчукова протеинова крем супа с много зелении

Време ми е за супички. Настане ли есен, започвам. Мога да го карам само на супи. И по-конкретно - на крем супи. Обожавам. От тиква. От изостаналите от лятото тиквички. От броколи, карфиол и пащърнак. От целина. От червено цвекло. От моркови. 

Като цяло, ако се чудиш как да поемаш по-сериозни количества зеленчуци - крем супите ще улеснят живота ти неимоверно. 

Откривам сезона с една зелена. С какво ли не в нея. Даже се заиграх и реших да видя какво ще се случи, ако сложа вътре и варени яйца. 

Варени яйца в супа? Да! Така можеш да повишиш протеиновото й съдържание и да увеличиш плътността й. За най-оптимален подход – свари голямо количество яйца през уикенда, така че да имаш готово решение през делничните дни за закуска, салата, основа на разядки и пастети или, както в случая, за интересни крем супи.

Продукти

  • 200г броколи
  • 100г спанак (по желание замени с лапад или кейл)
  • 1 тиквичка, обелена и нарязана на кубчета (около 300г)
  • 1 зряло авокадо
  • 500мл прясно мляко (краве, козе, оризово, кокосово, бадемово или друго)

 

Екстра добавки по желание:

  • 1 връзка магданоз
  • 3 яйца, варени
  • Сол на вкус
  • Подправки по избор
  • Допълнително вода при нужда за разреждане на супата

Начин на приготвяне

  1. Задуши броколите и тиквичката на пара до пълно омекване (В много краен случай, ако не разполагаш с никакво време, можеш да си позволиш да ги задушиш и в микровълновата за 10тина минути).
  2. Блендирай всички продукти за супата до пълна хомогенност в шейкър кана или с помощта на пасатор.
  3. Поднеси супата топла или студена.

 

Полезно:

За да повишиш протеиновото съдържание на супата допълнително, блендирай и доза от любимата си протеинова пудра заедно с останалите продукти. Ако супата се получи твърде гъста – добавяй вода на око до постигане на желаната консистенция. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1