
от Софи Йотова, чете се за 1 минута
Време ми е за супички. Настане ли есен, започвам. Мога да го карам само на супи. И по-конкретно - на крем супи. Обожавам. От тиква. От изостаналите от лятото тиквички. От броколи, карфиол и пащърнак. От целина. От червено цвекло. От моркови.
Като цяло, ако се чудиш как да поемаш по-сериозни количества зеленчуци - крем супите ще улеснят живота ти неимоверно.
Откривам сезона с една зелена. С какво ли не в нея. Даже се заиграх и реших да видя какво ще се случи, ако сложа вътре и варени яйца.
Варени яйца в супа? Да! Така можеш да повишиш протеиновото й съдържание и да увеличиш плътността й. За най-оптимален подход – свари голямо количество яйца през уикенда, така че да имаш готово решение през делничните дни за закуска, салата, основа на разядки и пастети или, както в случая, за интересни крем супи.
Продукти
- 200г броколи
- 100г спанак (по желание замени с лапад или кейл)
- 1 тиквичка, обелена и нарязана на кубчета (около 300г)
- 1 зряло авокадо
- 500мл прясно мляко (краве, козе, оризово, кокосово, бадемово или друго)
Екстра добавки по желание:
- 1 връзка магданоз
- 3 яйца, варени
- Сол на вкус
- Подправки по избор
- Допълнително вода при нужда за разреждане на супата
Начин на приготвяне
- Задуши броколите и тиквичката на пара до пълно омекване (В много краен случай, ако не разполагаш с никакво време, можеш да си позволиш да ги задушиш и в микровълновата за 10тина минути).
- Блендирай всички продукти за супата до пълна хомогенност в шейкър кана или с помощта на пасатор.
- Поднеси супата топла или студена.
Полезно:
За да повишиш протеиновото съдържание на супата допълнително, блендирай и доза от любимата си протеинова пудра заедно с останалите продукти. Ако супата се получи твърде гъста – добавяй вода на око до постигане на желаната консистенция.
Хареса ли ти?
За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.
Сподели с приятели в: