Шарени брускети с домашен хумус и зеленчуци

Хумусът ми е слабост. Обожавам да експериментирам с всякакви негови версии, като по принцип винаги наблягам на чесъна.

Понеже това беше една от вкуснотиите, които дегустираха посетителите на първата креативна закуска на Foodie Boulevard "Практично готвене за заети хора" в Missia23, чесънът стратегически липсва от тази версия на хумуса. 

Но ако си падаш по него - включвай го смело в своята версия, препоръчвам горещо.  

Хумусът е лесен и бърз начин да приготвиш ефектни парти хапки за своите гости. Друг вариант да го консумираш е да си го намажеш върху филийка и да си сглобиш вкусен сандвич с всякакви интересни продукти. Разбира се, винаги можеш да го хапваш просто като разядка в компанията на хрупкави крекери или с някоя соленка като тези тук

Продукти

За основата: 

  • пълнозърнест хляб, крекери или франзелка по избор - според целите (за сандвичи използвай като основа цели филии хляб, а за парти хапки - най-подходящи са франзелите)

За хумуса:

  • 1 буркан нахут (около 450г) 
  • 4-5 с.л. тахан по избор (количеството и вида на тахана зависят от личните предпочитания)
  • лимонов сок на вкус (около 3-4 с.л.)
  • сол на вкус 
  • по желание: куркума, бирена мая, пушен червен пипер

За гарниране: 

  • зеленчуци (чушка, домат, царевица, маслина, краставица) 
  • ядки и семена
  • кълнове
  • подправки

Начин на приготвяне

  1. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продукти за хумуса.
  2. С помощта на шприц, сладкарски пош или просто с лъжица разпредели хумуса върху филийките/крекерите.
  3. Стилизирай хапките/сандвичите с продукти по избор.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1