Пицети с основа от броколи, тахан и ленено брашно

Тук сме на вълна пица. Или пицети. Абе, нещо такова. Но какво точно - реално не е важно...

Въпрос: Как можеш от едни и същи продукти да си приготвиш вкуснотии с тотално различни функции? 

Отговор: Всъщност, много лесно!

Ако използваш цитираните тук продукти, можеш да приготвиш една доволно голяма пица, с която без проблем ще се нахранят двама души.

Ако пък решиш да разделиш продуктите и с тях да спретнеш миниатюрни дегустационни порции, ще получиш има-няма двайсет и няколко симпатични пицети, които са точно толкова големи, че да погъделичкат апетита, но не твърде големи, че да не оставят място на гостите ти за основното ядене.

Това беше една от вкуснотиите, които дегустираха посетителите на първата креативна закуска на Foodie Boulevard "Практично готвене за заети хора" в Missia23. 

С други думи - супер вариант за закуска, обяд, вечеря на домочадието, но и за парти с приятели. И всичко зависи от окомплектоването на продуктите!

Продукти

От цитираните продукти се получиха 25 пицети с диаметър 5-6 см.

За основата:

  • 400г броколи (пресни или замразени) - по желание замени с карфиол
  • 200г ленено брашно (по желание замени с всяко друго по избор)
  • 4-5 с.л. тахан по избор за спояване (по желание замени с 2 яйца)
  • сол на вкус
  • подправки по желание

За топинга и гарнитурата:

  • доматено пюре или лютеница без добавена захар
  • настърган кашкавал (растителен или животински по избор)
  • маслини без костилка, нарязани на шайби
  • резенчета домат или чери домати
  • шайби чушка
  • спанак
  • сурови ядки и семена по желание
  • подправки по избор
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса с вентилатор и застели плитка тава с хартия за печене. 
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот, блендирай продуктите за основата до хомогенност - получава се лепкаво тесто. 
  3. Навлажнявай ръцете си постоянно и раздели лепкавото тесто на толкова части, колкото пицети искаш да приготвиш. 
  4. Оформи топчета от всяка част, постави върху хартията за печене и с пръсти оформи тънък блат. Повтори с всички части.
  5. Изпечи основите за 15 минути.
  6. Извади основите от фурната, аранжирай продуктите за гарниране, изключи вентилатора и върни във фурната за 10 минути.
  7. Извади пицетите, охлади за 5 минути и внимателно ги отдели от хартията с нож или шпатула.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1