Пълнозърнеста бананица с фурми, орехи и тахан

За пръв път приготвих бананица през октомври 2018. И името й се роди тогава. И след това баницата никога повече не беше същата. 

Да опиташ баница с банан е нещо, което първоначално звучи озадачаващо, за някои хора дори отблъскващо. Затова винаги подхождам търпеливо и с разбиране към скептиците. И просто ги призовавам да дадат шанс с уговорката, че имат пълното право да се откажат след първата хапка. 

Никой не се е отказал. Нито веднъж. Има причина. 

Това беше една от вкуснотиите, които дегустираха посетителите на първата креативна закуска на Foodie Boulevard "Практично готвене за заети хора" в Missia23. 

И там феновете й бяха много. Може би си струва да й дадеш шанс... 

Продукти

  • 1 опаковка пълнозърнести кори за баница
  • 5 банана
  • 4 яйца
  • 15 сочни фурми без костилка (или повече по желание)
  • 100г сурови орехи
  • 100 мл. слънчогледов тахан (или друг по избор)
  • канела по желание

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса и застели плоска тава с хартия за печене.
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай до хомогенност яйцата с фурмите.
  3. Нарежи бананите на кубчета.
  4. Постави една кора върху тавата, разпредели равномерно част от плънката и поръси с орехи и 1 с.л. от тахана. Повтори до изчерпване на сместа.
  5. Намажи бананицата с малко жълтък и декорирай със сурови ядки и семена по желание.
  6. Изпечи бананицата за 20тина минути или до получаване на златиста коричка.
  7. Охлади леко, нарежи и поднеси.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1