Печени пилешки кюфтета от бяло месо с кашкавал

Никак не харесвам бяло пилешко месо. Постоянно си търся начини да го приготвям в комбинации с други продукти, така че усещането от всяка хапка да бъде за нещо сочно и богато. Тези кюфтета са пример за подобна импровизация. 

Приготвих ги с останалото бяло месо от едно домашно печено пиле, което бях изпекла предишния ден. С най-почетния ми дегустатор изядохме по едно крило и по една кълка, а бялото месо отделих, нарязах на кубчета (можеш да го смелиш в робот) и разбърках с разни други продукти, така че да се получи лепкава смес. Лепкавата смес оформих като кюфтета и изпекох във фурната. Това е резултатът. Никак не разочарова. 

За още такива идеи - включи се в новото онлайн foodie общество тук

Продукти

  • бялото месо от едно печено пиле, нарязано/накълцано или пасирано в мощен робот
  • 2-3 печурки или други гъби по желание, накълцани
  • 1/2 ч.ч. кашкавал (или негова растителна алтернатива)
  • 1/2 ч.ч. сурови ядки по избор (ако харесваш хрупкавото усещане в кюфтетата)
  • 3 с.л. тахан по избор (спомага за спояване на сместа - можеш да замениш с яйце)
  • подправки по избор
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 160 градуса и застели плитка тава с хартия за печене. 
  2. Разбъркай всички продукти до хомогенност.
  3. От сместа оформи кюфтета с размери по желание и ги подреди върху хартията. 
  4. Изпечи кюфтетата за 15-20 минути. 
  5. Поднеси с гарнитура по желание. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1