Мусака с кайма от пържола и броколи

Какво й е лошото на "нормалната" мусака с картофи? 

Абсолютно нищо.

Но на мен ми омръзва да ям едно и също, просто съм човек, който обича новите вкусове. А "нормална" (разбирай класическа) мусака съм яла има-няма 30 години. Пък след третото десетилетие ядене на едно и също, не е изключено на човек лееееко да му писне. 

И затова сега си правя разни странни мусаки с разни неочаквани неща в тях. Та и днешната - такава. 

Ако броколите не те привличат - пробвай с карфиол. Ако ти е палаво - добави и нещо хрупкаво - я ядки, я маслинки, я грахче. Текстурата ще стане още по-богата и сетивата ти ще са във възторг. 

За още такива идеи - включи се в новото онлайн foodie общество тук

Продукти

  • 400г броколи, сурови, пасирани
  • 8 яйца
  • 1 ч.ч. натрошено сирене (овче, козе, краве или растителна алтернатива)
  • 200г кисело мляко (по желание замени с извара, рикота или котидж)
  • 300г кайма от чисто месо (в много магазини можеш да помолиш да ти смелят пържола или друг вид месо на кайма, за да е гарантирано, че няма нежелателни добавки)
  • подправки по желание
  • сол на вкус 

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса. 
  2. Разбъркай всички продукти до хомогенност.
  3. Прехвърли сместа в огнеупорна форма.
  4. Изпечи мусаката за 30-35 минути или до получаване на приятна коричка. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1