
от Софи Йотова, чете се за 1 минута
Рядко готвя месо. Но не, защото не ям или не го харесвам, а защото у дома най-почетният дегустатор е властелинът на мръвките.
В моментите, в които аз приготвям месото вкъщи, въображението ми не се развихря толкова бурно, колкото по принцип. Знаеш - някои хора обожават да приготвят определен тип десерти, други са специалисти по морските деликатеси, а трети си умират да експериментират с ястия от определен тип кухня. Само че, на едните не им е непременно интересно да приготвят това, с което другите обожават да експериментират. Аз съм така с месото - наслаждавам му се на масата повече, отколкото в кухнята.
Въпреки това, понякога ми идват интересни идеи за месни ястия. Тази тук е такава.
В приготвянето няма никаква философия. Магията е в мариноването.
Внимателно направих прорези през месото, така че да поеме от маринатата, а самото мариноване продължи около 10 часа.
Печенето беше на сравнително ниска температура за сравнително продължително време, което направи месото сочно и крехко.
За още такива идеи - включи се в новото онлайн foodie общество тук.
Продукти
- 1 свинска рибица
- 200 мл. уиски
- 50 мл. соев сос
- 2 с.л. мед
- 4 с.л. дижонска горчица
- чубрица
Начин на приготвяне
- Разбъркай продуктите за маринатата до хомогенност и ги изсипи в дълбок съд.
- С тънък нож направи прорези през месото.
- Постави месото в маринатата и го обръщай през няколко часа, за да поеме равномерно от сместа.
- Непосредствено преди печене, намажи месото с още няколко супени лъжици горчица.
- Загрей фурната на 150 градуса.
- Плътно увий месото в алуминиево фолио и го постави в тава.
- Изпечи рибицата за около 2 часа.
- Отстрани фолиото, нарежи и поднеси с гарнитура по желание.
Хареса ли ти?
За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.
Сподели с приятели в: