
от Софи Йотова, чете се за 1 минута
Едно от нещата, които малко хора знаят за мен, е, че обожавам да глозгам кокали ;) Може би това е основната причина ребрата да се любимото ми месно изкушение.
Затова и винаги, когато приготвям ребра, отделям подобаващо внимание на мариноването и пека на бавен огън - за да постигна максимално сочен и крехък финален резултат, а глозгането да бъде още по-приятно ;)
Тези тук мариновах една нощ и пекох в плик за около час и половина. Подправките са според предпочитанията, а ако нямаш плик - можеш да ги увиеш в алуминиево фолио и да изпечеш по този начин.
За още такива идеи - включи се в новото онлайн foodie общество тук. За още такива идеи - включи се в новото онлайн foodie общество тук.
Продукти
- свински ребра според предпочитанията (патрондаш или разделени на индивидуални порции)
- филирани бадеми за поднасяне (може и без тях)
За мариноването:
- 200 мл. лимонов сок или сокът от 2 лимона
- 1 с.л. мед
- 5 с.л. соев сос
- 50 мл. бира
- розмарин
- пушен червен пипер
- пресен чесън, почистен и нарязан на филийки
Начин на приготвяне
- Разбъркай продуктите за маринатата.
- Потопи ребрата в маринатата, така че да се покрият изцяло.
- Мариновай ребрата за поне 4 часа, най-добре за една нощ.
- Загрей фурната на 160 градуса и постави ребрата в плик за печене заедно с маринатата.
- Изпечи ребрата до готовност (70-90 минути).
- Поднеси с гарнитура по желание.
Хареса ли ти?
За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.
Сподели с приятели в: