Крехки лимонови ребра с чесън и филирани бадеми

Едно от нещата, които малко хора знаят за мен, е, че обожавам да глозгам кокали ;) Може би това е основната причина ребрата да се любимото ми месно изкушение.

Затова и винаги, когато приготвям ребра, отделям подобаващо внимание на мариноването и пека на бавен огън - за да постигна максимално сочен и крехък финален резултат, а глозгането да бъде още по-приятно ;) 

Тези тук мариновах една нощ и пекох в плик за около час и половина. Подправките са според предпочитанията, а ако нямаш плик - можеш да ги увиеш в алуминиево фолио и да изпечеш по този начин. 

За още такива идеи - включи се в новото онлайн foodie общество тук. За още такива идеи - включи се в новото онлайн foodie общество тук

Продукти

  • свински ребра според предпочитанията (патрондаш или разделени на индивидуални порции)
  • филирани бадеми за поднасяне (може и без тях)

За мариноването:

  • 200 мл. лимонов сок или сокът от 2 лимона
  • 1 с.л. мед
  • 5 с.л. соев сос
  • 50 мл. бира
  • розмарин
  • пушен червен пипер
  • пресен чесън, почистен и нарязан на филийки

Начин на приготвяне

  1. Разбъркай продуктите за маринатата.
  2. Потопи ребрата в маринатата, така че да се покрият изцяло.
  3. Мариновай ребрата за поне 4 часа, най-добре за една нощ.
  4. Загрей фурната на 160 градуса и постави ребрата в плик за печене заедно с маринатата. 
  5. Изпечи ребрата до готовност (70-90 минути).
  6. Поднеси с гарнитура по желание. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1