"Мезе" за пикник: брускети с пастет от спанак и домати

Преди няколко седмици ти разказах за моите спагети от тиквички - първото кулинарно приключение, с което отговорих на предизвикателството на моите приятели от BILLA България по повод поредното издание на ежегодната им лятна кампания  BILLA Градини – част от програмата им за намаляване на пестицидите.

Програмата подкрепя българските производители и се стреми към намаляване на пестицидите. Така BILLA България гарантира, че продуктите, с които храним себе си и семействата си, са с чист произход, свежи и богати на витамини и минерали.

Вместо да ти разказвам, този път реших да ти покажа нещо вкусно, което сътворих.

Във видеото в началото на страницата можеш да видиш как да си приготвиш лесно, бързо, бюджетно и пълноценно „мезе“ за пикник с любимите си продукти. Без значение дали ще ги наречеш брускети, хапки или сандвичи, тези симпатични шарени мини експлозии от вкусни сезонни продукти са чудесна идея за хапване по време на излет в планината, ден на плажа или просто разходка до любимия парк.

Реших да приготвя пастет, с който да намажа филийки от любимото си пълнозърнесто хлебче и да гарнирам с други мои любими продукти. Предимството на тази идея е, че спокойно можеш да я адаптираш според своите предпочитания и възможности.

За основа на моя пастет избрах спанака, който открих в един от магазините на BILLA България при първото ми посещение там. Спанакът беше с крехки листа и нежна структура. Вкусът му беше мек и чудесно се вписа като главен герой в гарнитурата, която бях приготвила за вечерята предната вечер. Но понеже ми остана половината пакет, а не ми се хапваше салата отново, реших да експериментирам и да пробвам да приготвя спаначен пастет за моите брускети за предстоящия ни пикник с моя най-почетен дегустатор.

Продукти

  • 100г кисело мляко (по желание замени с извара, сирене котидж или кокосова сметана)
  • 2 шепи бейби спанак
  • 1/2 ч.ч. маслини без костилка (избери своя любим сорт или замени с авокадо)
  • 1 шепа сурово белено слънчогледово семе (използвай други сурови ядки по избор или пропусни)

За намазване: хлебче или крекери по избор

Добавки по желание (чери домати, пушена сьомга, маслини, шунка, луканка и т.н.)

Начин на приготвяне

  1. Пасирай всички продукти за пастета.
  2. Намажи върху филийките (или консумирай като разядка).
  3. По желание: гарнирай брускетите с любимите си добавки.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1