Гъбена крем супа с авокадо

Гъбена крем супа с авокадо Макар вече все по-рядко да ми се налага да трябва да си правя нещо загряващо за вечеря, какъвто редовно беше случаят през активната зима, когато често понамръзвах след обичайните си едночасови разходки в снега, продължавам редовно да приготвям крем супички.

Споделяла съм многократно колко много харесвам всички възможни зеленчукови комбинации, приготвени по този начин.

Днес предлагам една много приятна рецепта за гъбена крем супа, която ще се хареса на любителите и на авокадото.

Рецептата, разбира се, е лесна, бърза и предполага известна свобода в комбинирането на продуктите, в зависимост от това дали се опитвате да се храните по-здравословно или нямате проблем с някоя калория отгоре :)


Гъбена крем супа с авокадо Едно от нещата, които придават на супите най-прекрасен вкус и аромат, са домашно приготвените бульони.

Дали месен или зеленчуков, домашният бульон няма как да се имитира от нищо купено в магазина. Така че ако ви се намира домашен бульон или имате време и възможност да си го приготвите - определено препоръчвам :)

Разбира се винаги може да сложите и обикновен бульон от магазина, но с него със сигурност се губи част от чара на супата :) 

Гъбена крем супа с авокадо

Продукти

  • 250г печурки
  • 4-5 картофа (около 300г)
  • 1/2 авокадо
  • 200 мл. прясно мляко, ядково мляко или готварска сметана
  • 200 мл. домашен бульон
  • подправки по избор 

Начин на приготвяне

  1. Задушете зеленчуците до омекване.
  2. Оставете омекналите зеленчуци да поизстинат за минута-две, добавете всички останали продукти и пасирайте или блендирайте до хомогенност.
  3. Поднесете супата топла с няколко резенчета печурка и добавка сметана по желание.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1