Предястие за 10 минути "Зелени пънчета"

Пълнена краставица с мус от авокадо и цедено кисело мляко

Зелени пънчета На всеки се случва да му дойдат изненадващи гости. В такива моменти аз много обичам да посягам към няколко любими идеи как мога бързо да сервирам нещо вкусно и визуално впечатляващо на трапезата.

Днес ще ви споделя едно друго предложение за ефектно предястие, което може да приготвите за не повече от 10 минути.

cucumber locks Постепенно ще започнем да навлизаме в сезона на свежите зеленчуци, което винаги е предпоставка да ги вкарваме в менюто си все по-често. Ако сте от онези щастливци, които могат да се насладят на домашни зеленчуци от градината на баба, със сигурност сте имали онзи момент, в който сте се чудили дали някоя сочно изглеждаща краставица е горчива или е точно толкова неустоима, колкото изглежда :)

Един лесен трик да отнемете горчивия вкус от краставицата е да отрежете по няколко сантиметра от двата й края (аз им казвам пънчета) и потъркате пънчетата в останалата месеста част енергично за няколко секунди. Ще видите течност подобна на бяла пяна да излиза от краставицата - това е "горчилката", от която искаме да се отървем. Измийте краставицата и повторете, докато пяната спре да излиза. 

cucumber locks 3

Продукти

  • 200г кисело мляко
  • 2 сварени яйца
  • 1 чушка (аз използвах жълта чушка от сорта Калифорния)
  • 2-3 шепи нахут от консерва
  • 50г черни обезкостени маслини
  • сол на вкус
  • 1 авокадо

Начин на приготвяне

  1. Измийте краставицата. Отрежете двата й края.
  2. Нарежете краставицата на 4 равни части
  3. Издълбайте всяка част с лъжица, така че да се оформи джоб, в който ще се сложи пастата.
  4. Пасирайте авокадото, лимоновия сок, солта и цеденото кисело мляко до хомогенност.
  5. Шприцовайте малко от пастата във всяко джобче и декорирайте по желание.
  6. Поднесете веднага.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1