Здравословно хранене в офиса: мисията възможна

Големите пътувания започват с малките крачки на хора, които вярват в крайната дестинация, но и с подкрепата на онези около тях!

 

Food Revolution Day Днес е денят, в който в България се отбелязва Food Revolution Day. Една инициатива, за която аз говоря от известно време, една инициатива, на която автор е световно известният готвач Джейми Оливър. Една ицитиатива, която много хора ще игнорират, подминат с всякаква липса на интерес или ще решат, че са твърде заети, за да отбележат по какъвто и да е начин.

Основната идея на събитието е всеки от нас да положи грижата да си приготви домашна храна и заедно да отпразнуваме избора да се грижим за здравето си по този начин – чрез качествена и истинска храна, която сами планираме и приготвяме за себе си и хората, които обичаме.

Food Revolution Day България 2016 Foodie Boulevard ABC Design Communication Food Revolution Day Като един от многото кулинарни блогъри в българското онлайн пространство, за мен желанието да достигна до своята аудитория е своеобразна мисия - все пак основната идея на платформата, чрез която съм избрала да изпращам съобщенията си, е точно това - да достигам до възможно най-много хора.

Днес, обаче, аз съм изключително щастлива, защото за няколко часа моята мисия излезе офлайн. За няколко часа аз влязох в ролята на един истински посланик на Food Revolution Day и отбелязах днешното мероприятие по най-прекрасния възможен начин - заобиколена от хора, които не просто чуха съобщението, което исках да предам, но приеха идеята с отворени обятия и уважиха инициативата. А за капак на всичко си мисля, че и искрено се забавляваха.

Food Revolution Day България 2016 Foodie Boulevard Food Revolution Day е ден от годината като всеки друг. Но Food Revolution е състояние на духа, лична философия и дефиниращ живота избор, който всеки от нас има свободата да прави. И то не да направи еднократно, а да го прави всеки ден.

Food Revolution e избор да се борим срещу това, към което стресът, динамиката на ежедневието и дебнещите от всякъде привидни изкушения ни подтикват. Food Revolution е изборът да се храним с истинска, жива, вкусна, красива и здравословна храна. Звучи като най-логичното нещо на света, нали. Помислете пак.  Никога до момента не съм коментирала в блога заниманията си, които се случват извън рамките на кулинарния контекст. Но днес ще си позволя да го направя, просто защото днешното събитие нямаше как да се случи без безценната подкрепа на хора, които играят главна роля в един друг аспект от моя живот, а именно професионалния. 

Food Revolution Day България 2016 Foodie Boulevard Без да навлизам в излишни детайли само ще спомена, че аз съм technical writer във VMware. Превода на позицията ще го пропусна, защото на български звучи безумно неадекватно, а за компанията само ще кажа, че е световен лидер в индустрията на информационните технологии и виртуализацията. И да, това няма нищо общо нито с образованието ми, нито с кулинарното ми хоби. 

Но всъщност нищо от това няма значение. Значение има следното - за пръв път в професионалния си път се намирам на място, където хората, които са мои ментори, мои ръководители/мениджъри/шефове/изберете любимия си термин, са и мои приятели. Приятели може да е преувеличен термин, но така избирам да наричам хора, които от своя страна избират да повярват в моите идеи, да ми дадат зелена светлина и подкрепа да ги реализирам, и накрая дори да се включат в реализацията и да им се насладят заедно с мен!

Food Revolution Day България 2016 Foodie Boulevard Така че днес заедно с моите приятели направихме малки крачки към една дестинация, към която всички ние трябва да вървим в дългосрочен план. И дестинацията е мястото, където здравословните навици са наша втора природа. 

Food Revolution Day България 2016 Foodie Boulevard Като работещ човек на пълен работен ден, който поддържа и активно развива кулинарен блог, който се опитва да води някакъв социален живот, да спортува от време на време и да се грижи за домакински задачи, аз знам какво е стрес. Всички го знаем. Десетките задачи. Стотиците обещания към различни хора. Хилядите ангажименти. Е, деца все още нямам, но искрено се възхищавам на хората, които жонглират и с това.

 
Food Revolution Day България 2016 Foodie Boulevard
 
Food Revolution Day 2016 за мен беше ден, в който аз имах личната чест и удоволствие, и подкрепата на своите мениджъри, да организирам едно мини събитие, на което успях като минимум да дам на хората около себе си една тема за размисъл. Показах им, че да се храниш здравословно няма нужда да е сложно, да отнема време, сложни термични обработки или редки и скъпи продукти. Показах им, че може да е забавно. Определено им показах, че може да е разнообразно.
 
Food Revolution Day България 2016 Foodie Boulevard
Надявам се да съм им показала, че има смисъл. А дори да не съм се надявам това, че за пръв път се осмелих да вокализирам моята най-голяма тайна и най-раздираща вътрешна борба, да го е направило :) 
 
Food Revolution Day България 2016 Foodie Boulevard

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1