Да вкусим есента - работилница за малки и големи

Софи от Foodie BoulevardFarmhopping и хипермаркет Kaufland подариха вкусен празник на дегустатори от всякаква възраст

farmhopping-workshop

Освен човек, който обожава да готви и да пише, аз съм човек, който обожава да разказва истории.

Най-вълнуващи и най-въвличащи аудиторията в своя сюжет са онези истории, които са най-пъстри, най-визуални и обрисуват най-автентичните емоции на участниците в тях.

Какъв по-подходящ начин да ви разкажа как премина първата ми за този творчески сезон работилница от това да ви нарисувам една много визуална и вкусна история?

Вижте какво се случи на моята вкусна работилница ”Здравей, златна есен!”, която проведох миналата събота по покана на моите приятели от Farmhopping и хипермаркет Kaufland

farmhopping-workshop

Да ви кажа, случвало ми се е да готвя в молове, в магазини, в офиси, дори в конферентна зала. Но не ми се беше случвало да готвя на паркинг. Преживяването беше страхотно и от напълно непознато измерение.

Но именно това са любимите ми преживявания - онези, които ме изкарват далеч извън комфортната ми зона и не ми оставят друг избор, освен да науча нещо ново, да се адаптирам и да намеря начин да се насладя на неочакваната нова динамика.

farmhopping-workshop

Рецепти в движение

Ето какво хапнаха смелите дегустатори, които миналата събота посетиха втория фермерски пазар на Farmhopping и решиха да опитат творенията, които спретнах набързо на територията на паркинга на хипермаркет Kaufland в Младост:

farmhopping-workshop

Пухкави мини палачинки - продукти в количества на око и съотношение за гъста смес

 • брашно от лимец 
 • яйца
 • прясно мляко

farmhopping-workshop

Пастет с чушки и сирене от кашу - продукти в количество на око

 • сирене от кашу
 • 2 червени чушки
 • 2-3 с.л. сусамов тахан
 • шепа сурови орехи
 • цедено кисело мляко 

farmhopping-workshop

 

Антивирусна спаначена разядка - продукти в количество на око

 • 2 шепи пресен спанак
 • извара
 • 2-3 скилидки чесън
 • сол на вкус 

farmhopping-workshop

Що е то фермерски пазар?

Понятието фермерски пазар все още не е достатъчно разпространено у нас. В чужбина фермерските пазари са популярна традиция и събират стотици посетители във всякакви формати и обстоятелства. Присъствала съм на фермерски пазари от различен мащаб в Щатите, Франция, Испания, Германия, Холандия и всеки път се забавлявам страшно много. 

farmhopping-workshop

Накратко, един фермерски пазар представлява пъстра палитра от всякакви производители на всякакви видове продукти събрани на едно място. За разлика от големите магазини и хипермаркети и стандартното пазаруване в тях, на един фермерски пазар човек може да се запознае директно с този, който е създал или отгледал продуктите, които се продават. Така, например, аз бях безкрайно щастлива да се запозная с хората, които стоят зад любимите ми напоследък вина Trastena

Защо обожавам да провеждам вкусни работилници и да готвя на живо пред вас?

farmhopping-workshop

Всяка работилница, която проведа, е прекрасна възможност за мен да се запозная лично с част от аудиторията на Foodie Boulevard. Чудесно е, когато онлайн иде офлайн  и с очите си виждам семейства, които закусват с моите палачинки или други ентусиасти като мен, които покрай моите кулинарни експерименти са открили, че и за тях има чар в кухненските приключения.

farmhopping-workshop

Обожавам, когато ми се представяте.

Обожавам, когато ми давате обратна връзка.

Обожавам, когато ми задавате въпроси и ми давате храна за размисъл.

Обожавам, когато цитирате моя почетен дегустатор.

Обожавам да виждам, че посланията ми не остават във въздуха, а всъщност има едни прекрасни хора зад едни монитори, които отделят от заетото си ежедневие, за да пуснат моите думи до себе си.

farmhopping-workshop

Вие сте архитектите на Foodie Boulevard и на всичко, което правя, затова ви благодаря!

Освен всички онлайн приятели на Foodie Boulevard, с които се запознавам по време на работилниците си, този тип мероприятия ми дават уникалната възможност да се запозная с хора, които няма как да срещна онлайн. 

farmhopping-workshop

По време на последната си работилница всъщност преживях една от най-приятните изненади по отношение на това да видя от първо лице каква е аудиторията на Foodie Boulevard. И по конкретно - с очите си се убедих, че здравословната храна е за всички!

Много голяма част от дегустаторите, които за мое огромно щастие разграбиха с голям апетит и интерес всичко, което успях да приготвя, се оказаха хора на възрастта на бабите и дядовците ми! 

farmhopping-workshop

Несравнимо е усещането да видиш, че 4-годишно детенце може да хапва мини палачинка със същото удоволствие, както неговата баба или дядо.

Точно такива гледки ми дават пълното основание да твърдя, че здравословната храна не е претенциозна отживелица, резервирана за снобари и хора на диета. Здравословната храна е храна за всички нас. Тя е храната, която се грижи за нашето здраве. Тя не е самоцел, а е средство - към един пълноценен и щастлив живот, който ще позволи на бабата да се радва на внучето си максимално дълго. 

farmhopping-workshop

Благодаря ви, че станахте част от този вкусен съботен септемврийски празник, който се случи с подкрепата на Farmhopping и хипермаркет Kaufland

Ако искате да се порадвате на златни слънчеви съботи през целия септември, тук вижте програмата за фермерските пазари, които ще може да посетите в рамките на месеца.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1