С вкус на тиква: работилница за есенни вдъхновения

Тиква! Звучи ти скучно? Помисли пак! 

pumpkin-inspired-workshop

pumpkin-inspired-workshop

Миналата седмица с няколко дузини тиквени ентусиасти си спретнахме една страхотна вечерна, неформална работилница в уютната атмосфера на магазина на моите приятели от Farmhopping България.

Всъщност, сред посетителите на моята работилница за есенни вдъхновения имаше и доста скептици.

pumpkin-inspired-workshop

До края на вечерта обаче, една първоначално пасивна и плаха аудитория се превърна в един страхотен дегустационен отбор!

Всички дружно пробвахме всякакви тиквени творения, генерирахме идеи, пробвахме интересни комбинации, давахме си конструктивна критика и се наслаждавахме на един от най-ярките дарове на есента - тиквата. 

pumpkin-inspired-workshop

Докрая на работилницата, първоначалните скептици се бяха престрашили да дадат шанс на тиквата да им се хареса и бяха осъзнали, че първите впечатления могат да ни лишат от безкрайни удоволствия за сетивата.

Но можем да преоткрием нови вкусове и любими кулинарни нюанси...ако просто дадем втори шанс!

pumpkin-inspired-workshop

Рецептите

Предварително бях приготвила доволно количество от вкуснотиите за дегустация. Без смутито. Него го “родихме” всички заедно!

Но аз обичам да се подготвям! Така аудиторията няма нужда да точи лиги, кротичко мъчейки се с вечерния глад, докато аз приготвям всичко тепърва на място.

pumpkin-inspired-workshop

В резултат, посетителите успяха да опитат 3 тиквени творения. А ето и рецептите: 

РЕЦЕПТА 1: Тиквени бургери

Рецептата е одобрена от диетолог и е подходяща за диабетици. Подходяща е за основно ястие и/или снакс, в зависимост от размера, в който приготвим бургерите.

Продуктите са на око, като гоним гъста смес, от която може да се оформят лепкави топчета. Пекат се във фурна подредени върху хартия за печене, на 160 градуса с вентилатор, докато лесно се отделят от хартията.

pumpkin-inspired-workshop

pumpkin-inspired-workshop

РЕЦЕПТА 2: Тиквени палачинки

pumpkin-inspired-workshop

Подходящи за поднасяне като закуска и/или десерт.

Продуктите и тук са на око. Всичко се блендира с чопър, пасатор или кухненски робот. Колкото е по-гъста сместа - толкова по-пухкави и сочни ще бъдат палачинките. По-лесно е да ги приготвите с малък диаметър, защото така обръщането е безпроблемно.

РЕЦЕПТА 3: Тиквено смути

pumpkin-inspired-workshop

Тук продуктите също бяха на око. Тиквата беше предварително задушена на пара до омекване. 

Какво са за мен работилниците?

За мен тези работилници са много повече от 1 час готвене пред непознати.

За мен емоционалната инвестиция е всъщност много по-голяма част, психологическата интеракция с хората, това да ги предразположа, да им помогна да се пречупят, да се почувстват уютно и комфортно да общуват с мен неформално, да дегустират, да дават жива обратна връзка - това е пулсът на едно такова събитие!

Имам страшно много още какво да уча и да развивам като подход и умения, затова винаги се радвам, когато имам предизвикателна аудитория - хората сами ме бутат извън моята собствена комфортна зона и ми помагат да се развивам ;) 

Благодаря ви, че сте част от моя път! 

pumpkin-inspired-workshop

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1