Работилница сред природата: "Екосвят - бедствия и решения"

 

  • Познават ли децата цялото богатство от плодове и зеленчуци, с които природата ни дарява? 
  • Как да им помогнеш да наострят сетивата си и да ги научиш да обръщат внимание на важните детайли в околния свят, отвъд екраните на смартфоните, таблетите и лаптопите? 
  • Как да използваш храната като стратегически инструмент, партньор в игрите и творчески процес, чрез който да събудиш любопитството на децата към здравословната храна и да им помогнеш да култивират дълосрочни пълноценни навици в храненето? 

 

На всички тези въпроси отговорихме заедно с моите приятели - супер герои по време на творческата работилница на открито "Екосвят - бедствия и решения".

Работилницата проведохме като част от лятната приключенска занималня, организирана от Мачирски спорт.

 

Повече от 20 деца се забавляваха и се включиха в серия от творчески занимания и забавни игри, в които основен инструмент, партньор и учител беше храната, а основен двигател на образователния процес - любопитството на децата и желанието им да се забавляват заедно.

 

 

В едната от игрите, децата се научиха да "четат с ръце". Те използваха само докосването и обонянието си, за да се опитат да разпознаят разнообразна селекция от местни и екзотични плодове и зеленчуци.

По време на играта, децата за пръв път видяха на живо маниока, лилав морков, лилав картоф, артишок и още десетки нетрадиционни плодове и зеленчуци от цял свят.

 

В друга от игрите, децата научиха любопитни факти за многообразието от плодове и зеленчуци.

Поговорихме си за това как можем да опазваме околната среда и дружно да правим малки крачки, за да продължи природата да ни дарява с вкусни и пълноценни витаминени бомби, които се грижат за организма ни. 

 

В последното занимание използвахме хранителни продукти, за да разкажем истории за опазване на околната среда и накрая дружно си хапнахме вкусните творения. 

В творческите работилници за деца на Foodie Boulevard акцентираме върху потенциала на храната да бъде използвана като партньор в игрите, социален фактор и образователен инструмент.

 

 

Работилниците използват иновативен подход, при който се стимулира любопитството на децата и естественото им желание да играят и да се забавляват.

 

По този начин се активира тяхното желание да се ангажират с храната, а това им помага подсъзнателно да поставят основите на пълноценни хранителни навици, които остават естествена част от поведението и изборите им и като възрастни. 

 

Ако искаш и твоето дете да стане част от такава работилница, пиши ни на hello@foodieboulevard.com. 

Ако искаш да организираш творчески занимания с храна за своето дете и вкъщи - тук ще получиш идеи как. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1