Творческа работилница "Моето тяло"

В един слънчев септемврийски ден с дузина малки творци се потопихме в един забавен и вкусен свят, в който наш инструмент беше храната, а наша цел беше да научим интересни и полезни неща за богатото разнообразие от плодове и зеленчуци и за тяхната роля за здравето.

По време на работилницата децата за пръв път видяха на живо захарна тръстика, лилав картоф и морков, кейл и още много други познати и непознати плодове и зеленчуци.

През забавно-образователната игра "Можеш ли да четеш с ръцете си", децата използваха само обонянието и докосването на ръцете си, за да се опитат да разпознаят различни хранителни продукти. Това занимание стимулира сетивата на децата, събуди любопитството им и обогати общата им култура по начин, който ангажира вниманието им и ги направи активна част от образователния процес. 

В друго от заниманията по време на работилницата, децата научиха любопитни и интересни факти за храната и различните хранителни продукти.

В края на работилницата и по време на най-любимата за всички част от програмата, децата имаха възможност да създадат вкусна картина, използвайки като изразни средства различни хранителни продукти. 

Детските творчески работилници на Foodie Boulevard са създадени, за да събудят интереса на децата към пълноценната храна по естествен начин и да стимулират тяхното любопитство. Този забавно-образователен подход е една от най-успешните стратегии за култивиране на дългосрочни здравословни навици у децата, тъй като той спомага те да възприемат храната като свой партньор в игрите и образователен инструмент и по този начин ги прави много по-ангажирани, ентусиазирани и готови да експериментират с нови и непознати продукти. 

Ако искаш и твоето дете да стане част от творческите работилници на Foodie Boulevard попълни формата в края на тази страница или ни пиши на hello@foodieboulevard.com 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1